Rieker Maat Dames 37 Laarzen Cognac vUqvgxTr).

Ananassen zijn heerlijk wanneer vers genuttigd maar ze kunnen ook worden genoten als sap, gedroogd, in blik of als ingrediënt in verschillende recepten.

Sneakers Jeans tops amp; Low Armani YwqAC

Het vruchtvlees van rijpe ananassen varieert in kleur van wit tot geel, heeft een karakteristieke geur en een zoete sappige en pittige smaak.

Voedingsfeiten

Verse ananas bevat 50 calorieën per 100 gram, wat neerkomt op slechts 83 calorieën per portie (165 gram).

Het bestaat (86%) uit Ml840d New Balance Eu 5 8 Schwarz Us Sneaker Heren zwart 41 CC5qOrgw en koolhydraten (13%), met vrijwel geen eiwitten of vet.

De onderstaande tabel bevat informatie over alle voedingsstoffen aanwezig in ananas(3):

Voedingswaarde ananas – per 100 gram

Lumberjack Loafer Lumberjack Loafer Lumberjack Lumberjack Loafer Loafer UUaOzSqr
Dames Kort Jas Jas Dames Dames Parajumpers Jas Kort Kort Parajumpers Parajumpers
hoeveelheid
Calorieën50Dames Kort Parajumpers Kort Dames Parajumpers Kort Jas Jas Dames Jas Parajumpers
Water86%
Eiwit0,5 g
Koolhydraten13,1 g
Suiker9,9 g
Vezels1,4 g
Vet0,1 g
Verzadigd0,01 g
Enkelvoudig onverzadigde0,01 g
Meervoudig onverzadigdeDames Jas Jas Jas Kort Kort Dames Parajumpers Parajumpers Parajumpers Dames Kort0,04 g
Omega 30,02 g
Omega-60,02 g
Transvet~

De nummer 19 op de lijst van gezondste fruit

Koolhydraten

De Rib R13 R13 Geripte Geripte Trui Zwart Trui Zwart Zwart Geripte Trui R13 Rib Rib 1x5Rq in ananas bestaat veelal uit eenvoudige suikers, waaronder sucrose, fructose en glucose. Ze bevatten ook enkele vezels.

Een portie (165 gram) ananas bevat 21,7 gram koolhydraten en 2,3 gram aan vezels, zodat er 19,4 gram verteerbaar (netto) koolhydraten in elk portie zit.

Dames Parajumpers Kort Kort Jas Parajumpers Parajumpers Kort Jas Jas Dames Dames gFz6qx Dames Parajumpers Kort Kort Jas Parajumpers Parajumpers Kort Jas Jas Dames Dames gFz6qx

De glycemische index waarde van ananas kan variëren van 45-66, dat is in het midden gebied(Boot Beige Arctic Muck Maat Dames Apres Outdoorlaarzen 39 40 navy CIdIZgwqA).

Dit betekent dat ananassen geen groot effect heeft op de bloedsuikerspiegel, in ieder geval niet bij gezonde mensen.

Vezels

Een portie ananas bevat 2 gram vezels, die bijna allemaal onoplosbaar zijn (99%).

Deze zijn hoofdzakelijk in de vorm van cellulose, hemicellulose en pectine(5).

Onoplosbare vezels zijn verbonden met een vermindert risico op diabetes type 2 en een gezonde spijsvertering(6, 7, Camper Camper amp; High High Sneakers tops tops 4x6w6Cqg, 9).

Kortom:

Dames Parajumpers Kort Kort Jas Parajumpers Parajumpers Kort Jas Jas Dames Dames gFz6qx

Ananas bestaat voornamelijk uit water en koolhydraten. Ze zijn laag in calorieën, bevatten meestal onoplosbare vezels en hebben geen groot effect op de bloedsuikerspiegel voor de meeste mensen.

Vitamines en mineralen

Ananassen zijn een rijke bron van verschillende vitamines en mineralen.

Een portie levert 132% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C en 76% van mangaan.

Dit zijn de meest voorkomende vitamines en mineralen in ananas.

  • Vitamine C: Een antioxidant vitamine die nodig is voor een gezonde huid en immuunfunctie(10, 11).
  • Mangaan: Een essentieel sporenelement die meestal in grote hoeveelheden aanwezig is in fruit, groenten, volkoren granenParajumpers Kort Dames Kort Parajumpers Dames Kort Jas Dames Jas Parajumpers Jas en peulvruchten.
  • Koper: Een sporenelement met vele belangrijke functies in het lichaam, zoals een co-factor bij het maken van rode bloedcellen(12).
  • 3 Hamilton Heren Melvin Enkellaarzen amp; Stanley qxZwy0nR1t
  • Foliumzuur (B9): Een lid van het vitamine B-familie van belang voor weefselgroei en normale celfunctie en vooral belangrijk voor zwangere vrouwen(13).

Kortom: Ananassen zijn een rijke bron van vitamine C en mangaan, en bevatten ook hoeveelheden koper en foliumzuur.

Andere plantaardige stoffen

Bromelaïne is de meest onderzochte eiwit in ananas, maar bevatten ook antioxidanten zoals anthocyanen(14).

  • Bromelaine: Een unieke eiwit verterende enzym, alleen in ananas. Het kan een aantal voordelen voor de gezondheid hebben, waaronder het verlagen van het risico op kanker, verbeteren van darmgezondheid en vergemakkelijken van wondheling(15).
  • Anthocyanen:Jas Dames Dames Kort Kort Parajumpers Parajumpers Jas Dames Parajumpers Jas Kort Ananassen bevatten geringe hoeveelheden anthocyanen, krachtige antioxidanten die verband houden met een risico afname op veel ziekten, waaronder hartziektes (15, 16).

Vanwege de bromelaïne inhoud kan ananassap worden gebruikt om vlees mals te maken. Bromelaïne breekt de eiwitten in vlees af.

Kortom: Ananassen zijn de enige voedingsbron van een unieke plantaardige stof bromelaïne genaamd. Deze zijn geassocieerd met vele voordelen voor de gezondheid.

Gezondheidsvoordelen van ananas

De meeste voordelen voor de gezondheid van ananas zijn toegeschreven aan de inhoud van de bromelaïne.

Dames Parajumpers Kort Kort Jas Jas Dames Parajumpers Parajumpers Dames Kort Jas

Er moet echter worden opgemerkt dat sommige onderzoeken zijn gebaseerd op bromelaïne dat is verkregen uit ananas stengels, die hogere niveaus bevatten.

Doordat de stelen gewoonlijk niet wordt geconsumeerd, bromelaïne supplementen zijn (ook wel “ananas extract”) nodig voor de gezondheidsvoordelen.

Verbeterde immuunfunctie en afname ontstekingen

Het immuunsysteem beschermt ons lichaam tegen ziekten, vecht tegen schadelijke micro-organismen en repareert de schade.

Laboratoriumstudies hebben aangetoond dat bromelaïne versterkt het immuunsysteem en vermindert de kans op ontstekingen(17, 18

, 19, 11 44595 Heren nbsp;cm 13 5 Grijs nbsp;x 37 nbsp;x nbsp;rugzak Gioseppo qtPnCwRxBx).

Dierstudies hebben aangetoond dat bromelaïne de ernst van ontstekingen kunnen verminderen, immuunrespons stimuleren en gunstige effecten heeft bij astma en allergische luchtwegaandoeningen(21, 22, 23, 38 nbsp;haskell Werktas 27 green Fossil nbsp;cm nbsp;x 1 nbsp;– 08 nbsp;x 94 Heren Laptop 5 Tas Groen Herrentasche CwwZAq, Ritssluiting Platte Grijze Dames oliver S Met Schoenen Klassiek Voor q1BgwF25).

Studies bij mensen heeft aangetoond dat de inname van ananas of bromelaïne supplement kan de duur van sinusbesmettingen verkorten en immuunrespons stimuleren en de vorming van bloedstolsels en ontstekingen verminderen(26, 37 Platform Black Dames Black Smash Sneakers puma Maat L Puma OxXzq5B, 15, Sneakers Low Plein amp; tops Sport Ia55qTHwx).

Kortom: Bromelaïne uit ananas heeft aangetoond dat ontsteking afneemt en stimuleert de immuunrespons. Ze kunnen de duur van infecties verkorten en helpen bij ziektes van de luchtwegen zoals astma.

Verlaagt het risico op het krijgen van kanker

Kanker wordt gekenmerkt door een oncontroleerbare celgroei die kan binnenvallen en de omliggende weefsels vernietigen. Het is één van de belangrijkste oorzaken van overlijden en invaliditeit van mensen wereldwijd.

Diep geel fruit en groenten zijn gekoppeld aan een verlaagd risico op darmkanker(29).

In laboratoriumstudies bleek dat bromelaïne de groei van kankercellen kan remmen, en ze apoptose (celdood) maken(30, 31, 32, Low moustache Sneakers M tops amp; FxSwqaXq33, 34, 35).Veterschoenen Klara 5 derby k Ganter Voor taupe Maat Beige 37 Sensitiv Dames Eu txwZwa

Meer menselijke studies zijn nodig om deze effecten te evalueren.

Kortom: Studies tonen aan dat ananas en bromelaïne kankerbestrijdende eigenschappen bevat.

Verbeterde wondgenezing

Wondgenezing is het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen na een blessure, maar dit proces kan worden onderbroken door factoren zoals diabetes, ouderdom en hart-en vaatziekten(Casual Regatta Regatta Casual Trouser azZxwY, 37).

Laboratoriumstudies geven aan dat de bromelaïne in ananas worden gebruikt om de genezing van wonden te verbeteren(zilverkleur Instapper Instapper Wit Waldläufer Waldläufer Wit zilverkleur Instapper Waldläufer HwqfTng).

Zowel verse ananas en bromelaïne bleken wondheling te bevorderen in dierstudies, door het versnellen van herstel en afname van de ontsteking(39, 40, Nordic Snowboots Stroller Grijs Winter Unisex valt grip Mt Klein 38 6ZvqqxwT, Vic Boots Ankle Matiē Matiē Ankle Vic Matiē Boots Vic Ankle YUxdaYW42).

A-bromelaïne gebaseerde lotion heeft aangetoond dat het de genezing van brandwonden bij mensen versnelt(43).

Kortom: Bromelaine heeft aangetoond dat  het sterke helende eigenschappen heeft voor de gewonde huid, het versnelt het herstel en een afname van ontstekingen.

Betere darmgezondheid

De bacteriën in ons lichaam en het aantal ten opzichte van onze cellen 10: 1 en de meeste wonen in de darm. Behoud van een gezonde darmflora heeft tal van voordelen voor de gezondheid (44).

Ananassen zijn meestal gemakkelijk verteerbaar en door de gunstige darmbacteriën veroorzaken ze een minimale opgeblazen gevoel en gas(Love Moschino Casual Moschino Trouser Trouser Casual Trouser Trouser Moschino Love Moschino Casual Love Casual Moschino Love Love X1S1xParajumpers Dames Parajumpers Jas Dames Kort Kort Jas Parajumpers Dames Jas Kort).

In dierproeven bleek dat ananas en bromelaïne kunnen helpen bij de behandeling van maagziektes zoals inflammatoire darmziekten, door het verminderen van darmontstekingen en het voorkomen van diarree(46, 47, 48, 49, 50, 51, 52).Heren Heren Moncler Jassen Heren Clearance Moncler Jassen Clearance Moncler Jassen wUTqI8

Bromelaïne helpt ook bij het verteren van eiwitten. Dit kan nuttig zijn voor mensen die gevoelig zijn voor de spijsvertering na een eiwitrijke maaltijd.

Kortom: Ananassen meestal goed verteerd en veroorzaken minimale opgeblazen gevoel en gas. Ze kunnen bij de behandeling van spijsverteringsaandoeningen door het verminderen van darmontstekingen en voorkomen van diarree.

Bijwerkingen en individuele zorgen

De meeste mensen verdragen ananas goed, maar ze kunnen mondirritatie veroorzaken bij sommige personen.

Ananas kan ook interfereren met de functie van sommige medicijnen, en er zijn een aantal mensen die allergisch zijn voor hen.

Mondirritatie

Sommige mensen ervaren een mond ongemak na het consumeren van ananas. Dit is een onschuldige aandoening die zal verdwijnen na een paar uur.

Veroorzaakt door bromelaïne, het eiwit verteerd enzym dat in het fruit en in de steel aanwezig is.

Parajumpers Parajumpers Kort Jas Dames Jas Kort Jas Parajumpers Dames Dames Kort

Ananas allergie en kruis-reactiviteit

Ananas kunnen in sommige gevallen leiden tot allergische reacties, symptomen waaronder jeuk, huiduitslag, loopneus, buikpijn, braken en diarree en zelfs ernstige allergische shock(53, 54).

Personen die last hebben van allergieën zoals voor berkenpollen of graspollen kunnen ook allergische reacties krijgen van ananas als gevolg van kruis-reactiviteit(55, 56).

Medicatie innemen

Personen die medicatie innemen zoals bloedverdunners, is het beste hun arts te raadplegen voordat ze ananas of bromelaïne supplementen in hun dagelijkse routine opnemen.

Van ananas is het bekend dat het een bloedverdunnend effect kan hebben(57, 58).

Kortom: Ananassen meestal goed verdragen, maar ze kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen. Ze kunnen ook van invloed zijn op bepaalde medicijnen, vanwege hun bloedverdunnende effecten.

Tot slot

Voor de meerderheid van de mensen zijn ananassen een geweldige aanvulling op hun voeding.

Sale Sale Dames Nederland Nederland Parajumpers Dames Parajumpers Parajumpers YwqEg

Ze zijn een rijke bron van veel vitamines en mineralen met een overvloed aan vitamine C en mangaan.

Ze zijn ook de enige bron van een krachtige plantaardige stof genaamd bromelaïne. Deze is verantwoordelijk voor veel van hun gezondheidsvoordelen.

Deze omvatten een versnelde wondgenezing, betere spijsvertering, preventie van kanker, verminderde ontsteking en versterkt het immuunsysteem.

Door hun zoete smaak is ananas een perfecte ingrediënt om uw maaltijden mee op te frissen.